23.06.2024

Латвия няма да е част от WRC

Надеждите, че Латвия и местното рали „Лиепая” може в последния момент да попълнят някое от празните места в календара на световния рали шампионат (WRC) за сезон 2020, се изпариха днес. Причината е, че организаторите на състезанието не успяха да се споразумеят с промоутъра на WRC.

Феновете и тимовете се надяваха, че точно в Латвия през август ще бъде подновен сезонът, но сега се смята, че тази чест ще се падне на съседната страна на Латвия – Естония.

Преговорите между RA Events – промоутърът на рали „Лиепая” с промоутъра на WRC вървяха със сериозно напрежение, като помощта на ФИА и промоутъра на европейския рали шампионат (ERC) се оказа недостатъчна за постигането на консенсус.

След провала на преговорите директорът на RA Events Раймондс Строкс официално благодари на промоутъра на WRC, ФИА и Eurosport Events и най-общо обясни, че успешното влизане на състезанието в календара на WRC е останало на „една крачка разстояние”.

Според непотвърдена информация двете страни не са успели да постигнат договореност относно финансовите условия и прилагането на мерките за контрол на публиката, за да се спазят мерките против разпространение на коронавируса. Източници от RA Events обаче обявиха, че основният проблем е бил изискването от страна на промоутъра на WRC за финансова и организационна помощ от страна на правителството на Латвия и кметството на Лиепая.

RA Events организира и кръга в Латвия от световния раликрос шампионат (WRX), като състезанието е в Рига.

След провала на преговорите рали „Лиепая” остава кръг от европейския рали шампионат и ще се проведе от 14 до 16 август.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.