21.05.2024

Лоренсо със забрана да говори за Дукати до 2017

Пилотът на Ямаха Хорхе Лоренсо е получил забрана да говори за бъдещия си отбор Дукати до края на календарната година.

Лоренсо все пак получи разрешение от Ямаха да направи тестове в машината на Дукати по време на изпитанията след края на сезона във Валенсия, но за сметка на това е получил забрана да разкаже пред медиите първите му впечатления от машината на италианците.

Все още не е ясно как ще подходят от Дукати по въпроса с медиите и ограниченията от страна на Ямаха. В крайна сметка Лоренсо е взел решението да се премести в италианския отбор, но явно не може да очаква кой знае каква помощ от настоящите си партньори в това отношение.

Освен двата дни тестове следващата седмица, Лоренсо няма да има право да се качи на мотоциклета на Дукати, докато не приключи календарната година. Това беше посрещнато с разочарование от страна на Лоренсо, който смята че е заслужил по-голяма свобода, имайки предвид успешните му години с Ямаха.

В същата ситуация се намират и Сузуки, които не позволяват на Маверик Винялес, заместникът на Лоренсо, да тества мотора на Ямаха в края на този месец на пистата „Сепанг“.

Дукати от своя страна взеха същото решение да не разрешат на Андреа Ианоне да тества за Сузуки, превръщайки тези решение в една голяма политическа война между отбори.

„ Това е бизнес. Това е спорт, абсолютен спорт, който със сигурност не е за благотворителност. Всичко това е просто бизнес“, обясни Лин Джарвис пред медиите, за да оправдае решението на своя отбор.

Паралелно с това изказване шефът на Ямаха спомена, че зад решението на тима има и чисто спортни фактори.

„Разбира се, че Хорхе иска да получи шанс да тества, за да влезе възможно най-бързо в ритъм с Дукати. Но през следващия сезон той ще бъде част от нашите съперници. Неговите желания са различни от нашите.“

От Ямаха също се аргументират с това, че не може да приемат да плащат най-високоплатения си служител, в същото време техен съперник се облагодетелства от него.

Всъщност е факт, че Хорхе Лоренсо обяви трансфера си в Дукати преди шест месеца и оттогава избягва да говори по тази тема, за да не накърни интересите на Ямаха.

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.