14.07.2024

Льоб дарява част от историята

Аукционната къща RM Sotheby’s провежда онлайн търг, свързан с моторните спортове, който приключва на 22 юни и приходите от него ще бъдат дарени в борбата с Covid-19.

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб е дарил за каузата гащеризона, с който спечели рали „Монте Карло” през 2013 година, като организаторът на аукциона предвижда, че цената му може да достигне между 1500 и 2500 лири. Тази сутрин онлайн наддаването беше стигнало до 390 паунда, като се чакаха оферти за 400 лири. На 390 лири има 15 заявки, така че днес без проблем цената ще се покачи.

Гащеризонът на Льоб е под номер 191 в аукциона, така че може лесно да се намери, ако искате да се борите за част от историята на световния рали шампионат.

M-Sport също участва на търга, като тимът предлага возене във Fiesta WRC на навигаторското място за спечелилия наддаването и това ще стане в хода на състезателен уикенд от сезон 2020 или 2021, избран от победителя. Тук се очаква цената на преживяването да достигне 4000 лири, а в допълнение победителят ще получи и вечеря с шефовете на M-Sport Малкълм Уилсън и Ричард Милнър.

В този търг се предлага още един интересен гащеризон – използван от бившия пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя през сезон 2019. Колумбиецът е сложил автографа си на гащеризона, чиято прогнозна цена е между 2000 и 4000 лири, като с него Монтоя стигна до третото място в крайното класиране на WeatherTech Sports Car шампионата в Щатите, където кара за Penske. Свои състезателни гащеризони са дарили и Дениъл Рикардо, Алекс Албон, Лорънс Вантор и други пилоти.

Рафаел Надал пък дарява два билета за един от европейските тенис турнири от Големия шлем – „Ролан Гарос” или „Уимбълдън”, като изборът ще е на победителя, а прогнозната им цена е 3000 паунда.

Най-екзотичната награда идва от Total – посещение на петролна платформа в Северно море, като тук се очаква някой любител на екстремните изживявания да даде 8000 лири.

А най-интересното наддаване се очаква за едно от бъгитата, използвани в Състезанието на шампионите през 2011 и 2012. Колата е с интересна история, като е карана от Михаел Шумахер и Себастиан Фетел, като двамата спечелиха Купата на нациите за Германия. Това е едно от едва 8 такива бъгита, създадени за легендарната надпревара.

На сайта на RM Sotheby’s има почти 200 предмети и изживявания, включени в този търг, така че най-малкото си струва да ги разгледате.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.