16.06.2024

Льоб избра наследника на Елена

След няколкоседмични тестове и проби 9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб си намери нов навигатор, с който ще стартира в рали „Дакар 2022”. Заместник на легендата Даниел Елена е белгиецът Фабиан Луркин.

Последните тестове на Льоб бяха в Дубай, където той кара с Луркин, както и с Ксавие де Султре, който в последното издание на рали „Дакар” беше пилот в мотоциклетния тим на Husqvarna.

В сряда обаче крайният резултат беше ясен – Луркин е избраният, а Льоб го съобщи в социалните мрежи.

„След няколко седмици тестове и дискусии с навигатори, които са специализирани в рали-рейд надпреварите и имат опит в тези състезания, изборът ми падна на Фабиан Луркин – обясни Льоб. – Неговият подход съм състезанията и опитът в тази област ме убедиха да заложа на него.

„Представянето на маршрута на рали „Дакар 2022”, което беше миналата седмица, показа, че навигацията ще е много важна в следващото издание на ралито и това бе решаващо за избора ми.

„Сега можем да започнем работа с Фабиан. Стартираме подготвителна програма, за да се опознаем и да сме напълно готови за старта на това легендарно състезание.”

Луркин участва в последното издание на „Дакар” като навигатор на Матийо Серадори и вече има 7 старта в състезанието, като дебютът му е бил през 2005 година.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.