12.06.2024

Льоб не иска да обещава победа

Ако има пилот този уикенд, който може да засенчи битката на Нювил, Ожие и Танак, то това е 9-кратният световен шампион Себастиен Льоб. За французина стартът в Испания слага край на ограничената му програма със Citroen в световния шампионат този сезон, но очакванията на феновете му са повече от големи. Все пак, Себ има осем поредни победи в Каталуня от 2005 до 2012, след което напусна световния шампионат.

Сега Себ се завръща в Испания за първи път след 2012 и не иска да обещае, че ще може да се бори с тримата пилоти, оспорващи си световната титла.

„Нивото в момента е много високо и ще е претенциозно да кажа, че ще мога да се боря с тримата, които си оспорват световната титла, но се надявам, повече или по-малко, да вървя с тяхното темпо”, скромно обясни Льоб.

Всъщност, никой не е оспорвал скоростта на 44-годишният Себ в предишните му два старта тази година – в Мексико и Корсика. Дори в Мексико французинът имаше шанс за победа, когато оглави класирането, но спука гума и остана пети на финала.

В Корсика път Себ катастрофира рано и отпадна, но се върна по правилата на Rally 2 и спечели три скоростни етапа – ясно послание към съперниците и феновете, че магията не си е отишла.

Льоб заяви, че се надява атака без проблеми в петък, за да се възползва от задната си стартова позиция, която може да му осигури по-чисти траектории и по-добро сцепление, а след това да продължи битката на асфалта в събота и неделя.

„В Мексико и Корсика постигнахме добри резултати, така че сега се надявам на едно цяло рали без грешки – обясни Льоб. – Направихме двудневен тест, който мина добре. Сега всичко зависи от мен, трябва да съм безгрешен от старта до финала.

„Ако в петък не вали и отсечките са сухи, ще трябва да се възползваме максимално от по-задната ни стартова позиция. В петък винаги се случват много неща в Ипания, като в макадамовите етапи има много скрити камъни.”

Миналата година рали „Испания” беше едно от успешните за Citroen, като победата взе Крис Мийк, който успя да се възползва отлично от задната си стартова позиция.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.