14.07.2024

Льоб се готви за Мексико с тестове в Испания

Себастиен Льоб ще кара два дни в Алмерия

Рали „Мексико” (8-11 март)  ще отбележи завръщането на 9-кратния световен рали шампион Себастиен Льоб в първенството на планетата. Французинът ще кара само в три състезания, като след Мексико ще стартира във Франция и Испания, но ограничената му програма определено ще помогне на Citroen.

За тези три старта Льоб ще заеме мястото на Крейг Брийн в тима, като по ирония на съдбата ирландецът току-що записа най-доброто си класиране в WRC – второ място на финала на снежното рали „Швеция”.

Льоб ще се подготвя за рали „Мексико” с двудневен тест в Испания, където ще кара колата на Брийн от Швеция, като изпитанията са предвидени са петък и събота.

Тестовете са с в Алмерия, където условията са най-близки до тези в Мексико, където Себ има шест победи.

Миналата година Льоб направи два еднодневни теста на C3 WRC – на асфалт и макадам, сега ще кара еволюцията на колата за сезон 2018 C3 WRC Plus.

Стартовият ред в рали „Мексико” ще е изцяло в полза на Льоб – първи по етапите ще потегли новият водач в класирането Тиери Нювил, а тъй като това ще е първо състезание за Себ този сезон, той ще кара последен от пилотите с WRC автомобили. И ще има шанс да кара по най-чистите отсечки.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.