12.06.2024

Льоб се разделя с Даниел Елена

Снимка: Red Bull Content Pool

23 години след първото им съвместно състезание Себастиен Льоб и Даниел Елена поемат по различни пътища, потвърди навигаторът. Двамата са говорили днес по телефона и Льоб е заявил на Елена, че ще кара с друг навигатор в следващото рали „Дакар”, като това е изискване на Prodrive, тимът, за който те караха в Саудитска Арабия.

9-кратните световни рали шампиони се сблъскаха със сериозни трудности в първото си рали като екипаж на Prodrive, спукаха много гуми, имаха много технически проблеми и останаха далеч от добрите резултати като не успяха да стигнат до финала.

Елена призна, че е останал изненадан от решението на Себ и описа накратко ситуацията.

„Представянето на Льоб и Елена в рали „Дакар” с BRX-Prodrive беше провал – обясни Даниел. – Днес ми се обади Себ, който ми каза, че догодина няма да кара с мен на „Дакар”, тъй като от Prodrive са решили, че съм неподходящ, че не съм достатъчно мотивиран, както и че нямам достатъчно опит. Също и защото съм направил твърде много навигационни грешки тази година.”

Елена припомни в отговор на критиките на Prodrive, че двамата с Льоб имат спечелени етапни победи в „Дакар”, както и че през 2017 двамата останаха на 5 минути разлика от победителя, при едва второто си участие в маратонското състезание.

И естествено, Елена не се поколеба също да критикува представянето на Prodrive в рали „Дакар”.

„Преди да кажете, че Елена губи времето на Льоб, чуйте Елена. Prodrive направиха един боклук. С тази кола не може да се спечели. Prodrive е отбор без структура. Никой там не ме слуша. Прекарах часове наред с нашия инженер ДжейПи, съжалявам, защото ти си страхотен, но това са часове видео разговори, в които аз ти обясних какво трябва и какво не трябва да се прави, за да се опитаме да спечелим „Дакар” и как колата да стане по-добра. След това, преди старта, те не послушаха нито мен, нито Нани Рома, нито Себ. Направихте това, което искахте. Нормално, вашата философия е такава. Prodrive, най-добрият отбор в света, ние сме спечелили всичко… Всъщност, за последно спечелихте през 2003 година с Петер Солберг.

„Приключих с рали „Дакар”. Тази година направих няколко навигационни грешки, но това важи за всички. Prodrive, вие успяхте да разбиете нашите 23 години заедно, да ни накарате да се съмняваме един в друг и да ни разделите. Поздравявам ви. Себ, нямам нищо против теб, винаги ще съм с теб, винаги ще си останем приятели.”

Льоб и Елена имат 9 поредни световни рали титли, 79 победи, 118 подиума и 925 спечелени скоростни отсечки в WRC, постигнати в 181 старта.

Коментари

Коментар

Реклама

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Най-после: Льоб проговори за раздялата с Елена – Autosport Bulgaria
  2. Изабел – една по-различна учителка по математика – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.