14.07.2024

Льоб си тръгна, но може да се върне

От вчера 9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб вече не е пилот на Hyundai в WRC. Той и навигаторът му Даниел Елена получиха по една лопата подарък от тима, която да използват в рали „Дакар” догодина, като Себ заяви, че ако се наложи да се откопава колата от пясъка, то това ще е работа на Елена.

Също така вчера Себ потвърди, че ще кара за Bahrain Raid Extreme в рали „Дакар”, където ще е съотборник на Нани Рома, като зад този тим стои британската компания Prodrive.

От Hyundai потвърдиха, че Себ се разделя с тях след два сезона, но Льоб и Андреа Адамо не изключиха възможността отново да работят заедно.

„Hyundai Motorsport ми осигури най-добрият WRC автомобил, който съм карал и съм доволен, че се състезавах на най-високо ниво с последното поколение WRC коли”, обясни Льоб. Със сигурност, след това изказване на пилота, който има 79 победи в WRC, всичките със Citroen, по върховете на френската компания ще има доста недоволни, но знаете, че отношенията на Льоб и Citroen са както изключително успешни, така и много сложни, изпъстрени с проблеми и трудни ситуации.

„Сега отваряме нова глава – с Prodrive в рали рейдовете, но кой знае за WRC. Нито аз, нито Hyundai Motorsport искаме напълно да затваряме вратата”, допълни Себ.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.