26.05.2024

Льоб с Toyota на Дакар

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб не е загубил желание да участва в рали „Дакар”, като през 2021 най-вероятно ще стартира с пикап Toyota на Overdrive.

Шефът на белгийската моторспорт компания Жан-Марк Фортен потвърди пред вестник Le Soir, че преди няколко седмици Льоб е тествал едно от бъгитата OT3 на Overdrive – моделът, който дебютира тази година в рали „Дакар” и двамата са обсъждали плановете на Себ за пустинната надпревара.

Според Фортен „Себ е изразил желание да се състезава отново в рали „Дакар”, но с прототип, с който да може да се бори за победата”.

„А такива автомобили не са кой знае колко много в момента”, допълни Фортен.

46-годишният Льоб пък коментира пред друг вестник – SudPress, че с опита, натрупан в четирите му участия досега в състезанието, той смята, че може да се бори за победата, ако има конкурентен автомобил.

Себ има договор с Hyundai до края на сезон 2020 в WRC, като сезонът беше спрян заради пандемията от коронавирус след първите три ралита. Все още няма точен календар, по който ще продължи сезонът, както и не се знае в кои точно състезания ще стартира рали легендата.

Досега Льоб има 4 участия в „Дакар” с Peugeot, като през 2017 завърши втори, а през 2019 – трети.

Рали „Дакар 2021” е планирано за януари догодина, като маршрутът му отново ще бъде основно в Саудитска Арабия. Въпреки ограниченията, наложени от коронавируса, организаторите на състезанието заявиха в края на април, че са „оптимисти за провеждането на ралито”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.