26.05.2024

Льоклер иска да кара в Льо Ман

Снимка: Ferrari

Една от големите новини в света на моторните спортове през миналата седмица беше решението на Ferrari да се върне в Льо Ман през 2023 година. И естествено, звездата на Скудерията Шарл Льоклер иска да участва в 24-часовото състезание, като естествено ще кара за Ferrari.

Италианците вече работят по прототипа си за новия клас Le Mans Hypercar, който става реалност с началото на този сезон. Компанията има 9 победи в генералното класиране в Льо Ман и общо 36 победи, като добавим и тези в отделните класове.

„Обичам Льо Ман – заяви Льоклер, цитиран от официалната страница на Формула 1. – Винаги съм бил фен на Льо Ман. Ако се появи възможност, с удоволствие ще я използвам. В момента основният ми фокус си остава Формула 1, но ако има възможност, защо не?”

Льоклер ще кара този сезон заедно с Карлос Сайнц, който идва от McLaren, като испанецът обяви, че подкрепя завръщането на Ferrari в Льо Ман, но за него най-важна си остава Формула 1.

Ferrari се връща в Льо Ман 50 години след последното си участие със заводски тим в най-високия клас на състезанието. Шефът на тима Матиа Биното обясни, че това не е резултат от въвеждането на таван на бюджетите във Формула 1 и не се търси начин да се намери работа на част от екипа в Gestione Sportiva.

„Не, това изобщо не е последица от новите финансови правила – заяви Биното. – Мисля, че тази програма е интересна от гледна точка на компанията и решихме, че Ferrari ще участва. Дали аз ще ръководя този проект? Не, няма да съм пряк ръководител на проекта.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.