13.06.2024

Льоклер иска нов договор с Ferrari

Шарл Льоклер подписа в края на 2019 година 5-годишен контракт с Ferrari – показателен факт за посоката, в която искат да работят в Маранело и също така кого избраха между него и Себастиан Фетел, който си тръгна в края на 2020 година. Дори Михаел Шумахер не подписваше толкова дълги договори с Ferrari в най-силните си години във Формула 1.

А сега пилотът от Монако обяви, че иска нов контракт със Скудерията, значи определено вярва, че под ръководството на Матиа Биното тимът може да се върне сред най-силните във Формула 1.

„Имам договор с Ferrari до края на сезон 2024, но вече искам да го удължа – обясни Льоклер пред италианския вестник La Repubblica. – Искам да остана повече време в Маранело. Вярвам във Ferrari и в хората, които работят в компанията. На 100 процента съм съсредоточен върху това да се представям все по-добре на пистата.

„За да сме силни, трябва да мога да разчитам на тима и автомобила, сам не мога да постигна нищо.”

С напускането на Фетел и идването на Карлос Сайнц в тима атмосферата при италианците рязко се подобри, а Биното в пряк текст заяви след Бахрейн, че вече може да вярва и да разчита и на двамата си пилоти.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.