23.06.2024

Льоклер: Не съм №1 във Ferrari

Снимка: Ferrari

Шарл Льоклер заяви по време на тестовете в Бахрейн, че във Ferrari няма да има първи и втори пилот този сезон и очаква двамата с Карлос Сайнц да се борят за превъзходство на пистата във всяко състезание.

Според Льоклер, шефът на тима Матио Биното им е казал, че двамата ще карат при равни условия и според пилота от Монако това ще се отрази позитивно на представянето на Скудерията.

В близкото минало Биното не успя да се справи по най-добрия начин с управлението на двамата пилоти, както и с налагането на заповеди от бокса, като почти винаги не уцелваше момента за тях, а освен това Себастиан Фетел, също като в Red Bull, демонстрира, че не изпълнява такива нареждания ако те не са в негова полза. Това доведе до сериозно напрежение в тима и дори удар между Льоклер и Фетел в Бразилия през 2019 – сезонът, в който италианците трудно обуздаваха пилотите си.

„Аз съм от повече време във Ferrari, имам повече опит с Ferrari в сравнение с Карлос, но не мисля че има ясен лидер – обясни Льоклер на пресконференция в Бахрейн. – Матиа ясно обясни ситуацията и аз мисля, че това решение е добро. При нас няма първи и втори пилот, Карлос е изключително талантлив и двамата ще се борим един с друг всеки път, когато сме на пистата.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.