14.07.2024

Магалаеш спечели рали „Азорски острови“, драма за Лукянук

Бруно Магалаеш (Skoda Fabia R5) и неговият навигатор Уго Магалаеш спечелиха победата в драматично развилото се рали „Азорски острови“, първи кръг от европейския шампионат за сезон 2017 година.

И трите екипажа, които бяха фаворити за победата не успяха да завършат състезанието, което отвори вратите за Магалаеш, който заложи на сигурно и безпроблемно темпо до финала.

„Не очаквах това, просто е невероятно, всичко се получи перфектно – коментира Магалаеш, който след тази победа има по-големи шансове да участва в повече кръгове в шампионата. – Искам да благодаря на моите спонсори, които ми дадоха тази възможност, както и на екипът ми.“

Стартиралият по системата Рали 2, Каетан Каетанович записа шест бонус точки от вторият ден и завърши на 27-ма позиция в генералното класиране.

„Не беше лесно след проблемите от първия ден – разясни Каетанович. – Искам да благодаря на отборът ми и на Ярек, който бе безупречен в мъглата.“

След проблемите на Каетанович, Алексей Лукянук бе този който водеше в състезанието докато не се удари в камък, заради изключително малката видимост породена от мъглата, като инцидентът стана на около седем километра след старта на етапа „Тронкейра“.

„Имаше камък от вътрешната страна на завоя и за съжаление се счупи рейката“, обясни ядосано руснакът, който водеше в състезанието с почти 40 секунди преднина.

На втора позиция в генералното класиране завършиха Мариан Гребел/ Стефан Копшик (Skoda Fabia R5). Германският екипаж също така спечели в JERC U28 категорията.

Третата позиция е за Джош Мофет/Деймс Фултън (Ford Fiesta R5), следвани от Хосе Мария Лопес/ Борха Росада (Peugeot 208 R5).

Челната петица се затваря от Николай Грязин и Ярослав Федоров с Skoda Fabia R5.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.