21.05.2024

Мадс Остберг остава във WRC и през 2017

Мадс Остберг и навигаторът му Ола Фльоне  обявиха, че и догодина ще карат в световния рали шампионат, въпреки че все още не се знае с какъв автомобил и за кой тим ще се състезават двамата.

Остберг обяви своите намерения да продължи и догодина малко след края на рали „Австралия“, което сложи край на сезон 2016 във WRC. Очаква се, че през следващите две седмици бъдещето на Остберг ще е ясно, като преди това трябва да се разбере къде ще карат Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен, които излязоха на пазара след оттеглянето на Volkswagen от световния рали шампионат.

Вече е известно, че шефът на M-Sport Малкълм Уилсън полага сериозни усилия, за да привлече Ожие и двамата вече се договориха за тест на новия Fiesta WRC 2017 във Франция.

Затова не е ясно дали Остберг и Фльоне ще седнат зад волана на автомобил от версия 2017 година или ще вземат участие в новата категория WRC Trophy за частни пилоти с автомобил от 2016 година. От друга страна от М-Спорт са продали всички налични бройки на Fiesta RS WRC освен шасито с номер едно.

Друг вариант за Остберг е да вземе участие със семейния отбор Адапта Спорт, което се е случвало и преди.

„Доволен съм, че ситуацията ми е по-ясна- обяснява Остберг. – Всичко се забави значително и дори все още не мога да заявя нищо сигурно. Но мога да ви гарантирам че, ще ни видите заедно с Ола и догодина.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.