12.06.2024

Мадс Остберг стартира в Румъния

Световният шампион в WRC2 за миналата година Мадс Остберг ще стартира сезон 2021 с участие в румънския рали шампионат – рали „Брашов” (26-27 март), като състезанието е изцяло на асфалт. Норвежецът потвърди в социалните мрежи участието си в ралито, което определи като „подготовка и подгряване за предстоящите състезания”.

Прогнозата за времето обаче е за сериозен студ и много сняг, така че надпреварата може да се окаже доста по-различна от очакваното.

Участието на Мадс в Румъния на практика е част от програмата му със Citroen Унгария, като представителството на марката го ангажира за пълна кампания в унгарския рали шампионат. Освен това, Мадс вече съобщи, че започва и защитата на титлата си от 2020, като това стана преди седмица.

Както във WRC2, така и в унгарския шампионат, Мадс ще кара за Tagai Racing Technology, като за кампанията в световния шампионат норвежецът получава и подкрепа от страна на Citroen Racing.

Потвърждението за защитата на титлата от страна на Остберг се забави твърде дълго в началото на 2021 година и той пропусна първите две ралита от сезона – „Монте Карло” и „Арктик Финландия”, където се изяви като тв коментатор.

Програмата на Мадс и Торстейн Ериксен за сезон 2021 включва 8 кръга в Унгария, 7 ралита в WRC2, т.е пълна програма и както стана ясно – участие и в рали „Брашов”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.