22.06.2024

Мазепин не се вълнува от критиките в интернет

Снимка: Haas F1

Сезонът на руския дебютант на Haas във Формула 1 Никита Мазепин върви доста трудно – името му вече стана символ на завъртания и грешки. Отделно от това много анализатори и фенове са на мнение, че парите на баща му определено не са достатъчни, за да кара той в световния шампионат, тъй като просто не му достига талант.

На пресконференцията преди Гран при на Монако Мазепин беше попитан как се справя с тази критика.

„Ако трябва да съм честен, за да имам контакт с критиките в социалните мрежи, то трябва да съм техен активен ползвател. А аз не съм.

„В социалните мрежи има неща, които са ми интересни, например постове в официалния акаунт на Формула 1, защото това е интересно съдържание. Почти не гледам на други места. А в хода на състезателните уикенди използвам телефона си само, за да общувам с отбора.”

Преди старта в Монако шефът на Haas Гюнтер Щайнер обясни, че е провел съвсем семпъл брифинг с двамата пилоти на тима Мик Шумахер и Никита Мазепин.

„Брифингът беше кратък, обяснихме им, че не трябва да се стига до контакт със стените и предпазните бариери – разказа италианецът. – Ако в Монако се удариш в бариерите, сесията за теб приключва. Не можеш да върнеш колата в бокса, а повредите обикновено се оказват доста сериозни.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.