22.06.2024

Мазепин-старши вече не е милиардер

Снимка: The Sun

Бащата на дебютанта във Формула 1 Никита Мазепин – Дмитрий, вече не е милиардер, съобщиха руските медии. Причината все още не е ясна, но едва ли сметката за потрошените от Никита болиди има сериозен принос за това.

Според списание Forbes състоянието на собственика на компанията „Уралкалий” се изчислява на 800 милиона долара. С тези пари Мазепин-старши заема 151-о място в класацията на най-богатите бизнесмени в Русия.

Тук обаче е интересна тенденцията – за 8 години състоянието на Дмитрий Мазепин е намаляло 4 пъти – през 2013 година то се изчисляваше на 3,2 милиарда долара. Смята се, че в момента състоянието на Мазепин е точно 4 пъти по-малко от това на Лорънс Строл – бащата на Ланс Строл, като разликата е, че канадецът притежава основния дял в автомобилния производител Aston Martin, както и едноименния отбор във Формула 1.

„Уралкалий” е основен спонсор на опашкаря Haas F1, за който карат Мазепин-младши и Мик Шумахер, синът на легендата Михаел Шумахер. Според различни източници, цитирани в руските медии, фамилията Мазепин финансира тима на Джийн Хаас с до 20 милиона долара за този сезон.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.