26.05.2024

Май ще има рали „Монте Карло”!

Все още не е официално потвърдено, но според различни източници, регионалните власти в Гап са одобрили провеждането на рали „Монте Карло” (21-24 януари), първи кръг от световния рали шампионат. В същото време, дори и след това решение провеждането на ралито не е напълно сигурно, тъй като на 13 януари трябва да се произнесе националният здравен съвет, а правителството и министър-председателят Жан Кастекс могат да отменят всяко едно събитие дори и след началото му.

За да се впишат в новите ограничителни мерки заради пандемията от коронавирус, организаторите на рали „Монте Карло” съкратиха маршрута му, промениха часовете на етапите, за да не нарушават вечерния час и обявиха, че ще проведат състезанието без публика.

Предполага се, че на 13 януари здравните власти и премиерът Кастекс ще вземат отношение и относно рали „Монте Карло”, въпреки че основната тема ще бъде отварянето на зимните курорти в Алпите.

Организаторите и отборите със сигурност ще чакат нервно 13 януари, тъй като от 14-и трябва да започнат да изграждат сервизния парк на състезанието в Гап. Опознаването на отсечките стартира в 8 часа сутринта местно време на 18 януари.

„Мисля, че трябва да вярваме, че рали „Монте Карло” започва едва когато колите са на старта на първата отсечка, не и преди това. Във Франция в момента всичко се променя много бързо. Невъзможно е да се прогнозира какво ще стане утре, как да знаем какво ще се случи след две седмици”, коментира за Dirtfish източник от отбор, участващ в световния рали шампионат.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.