22.06.2024

Макс: Няма причина Хамилтън да напусне Формула 1

Новият световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен смята, че предшественикът му Люис Хамилтън няма причини да напусне световния шампионат. Титлата този сезон се реши в последната обиколка на последното състезание в Абу Даби, но Люис Хамилтън и Mercedes смятат, че са били ощетени от решенията на рейс директора Майкъл Маси в състезанието. Mercedes оспорва победата на Макс, но двете им жалби бяха отхвърлени, а след това тимът се отказа да се бори пред ФИА. Но пък Хамилтън и Тото Волф не уважиха галата на ФИА и Волф обяви, че няма гаранции, че „разочарованият“ Люис ще остане във Формула 1 за следващия сезон.

„Разбирам, че Люис сигурно е ядосан, когато ти се случи нещо такова, в първите няколко дни след състезанието няма как да си доволен – обясни Верстапен. – Но това са състезанията и такива неща могат да се случат. Мисля, че Люис трябва да погледне към постиженията си, това трябва да го успокои и също така да го мотивира, тъй като той ще се опита да спечели рекордната осма световна титла. Със сигурност, може да го направи догодина. Така че не виждам причина Хамилтън да се предава или да се отказва от Формула 1.”

Верстапен напомни, че ако сега Хамилтън се чувства ощетен в битката за титлата, то той би трябвало да си припомни какво се случи в последното състезание за 2008 година, когато Люис взе първата си титла, а Фелипе Маса загуби драматично битката в последните завои заради проблемите с гумите на Тимо Глок.

„Не съжалявам Люис, но разбирам, че той е преживял нещо болезнено – допълни Макс. – Но и това е част от състезанията. Трябва да се бориш до самия край. И тъй като това е състезание, всичко може да се случи. Той взе една титла в шампионат като този. Така че, мисля, че разбира каква е ситуацията.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.