27.05.2024

Малкълк Уилсън иска Шави Понс в WRC2

Малкълм Уилсън иска да привлече испанския пилот Шави Понс в лагера на M-Sport в световния шампионат WRC2, като опитният каталунец да се състезава с Fiesta R5 Evo 2. Според испански медии, Уилсън е искал Понс да стартира още в в рали „Аржентина“, но поради сложната логистика и малкото време, оставащо до началото на състезанието, това няма да се случи. Въпреки това Понс ще присъства на състезанието, като е вероятно преговорите за остатъка от сезона да продължат точно там.

За сега слуховете гласят, че Понс ще седне зад волана на автомобила на М-Спорт за рали „Португалия“.

Шави Понс е добре познат сред рали феновете, следящи световния рали шампионат, с изявите си от началото на века. Испанецът направи своят дебют в шампионата през 2003 зад волана на Mitsuibishi Lancer Evo VII и Fiat Punto S1600, съответно в PWRC и JWRC.

През 2005 Понс натрупа опит зад волана на Peugeot 206 WRC и Citroen Xsara WRC, като завърши сезона на 16-о място. За сезон 2006 испанецът беше съотборник на Себастиен Льоб в отборът на Kronos Total Citroen, който представляваше френската компания, която тогава не участваше официално в световния шампионат и подготвяше C4 WRC.

2007 e последният сезон на Понс зад волана на WRC автомобил, като той стартира с частна програма с Mitsubishi Lancer WRC. В следващата година той преговаря със Subaru за позицията на трети пилот, но така и не се стигна до сделка.

Понастоящем Шави Понс е активен участник в рали „Дакар“ и в испанските асфалтови и макадамови рали шампионати.

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.