14.07.2024

Манфред Щол с нов отбор в World RX

През тази година в световния рали крос шампионат не липсва интерес от страна на производителите на автомобили и те започват да подкрепят все по-сериозно големите тимове. Така някак си останаха незабелязани доста интересните частни проекти на някои от редовните участници в шампионата.

Точно такъв проект е новият изцяло частен отбор на име STARD, чийто пилоти са добре познатите Янис Бауманис и Тимур Тимерзянов. Двамата ще седнат зад волана на Fiesta RXS, като програмата ще се поддържа от екипа на Манфред Щол – Stohl Racing.

Вече от няколко месеца насам екипът от инженери на STARD съвместно с екипа на бившия пилот от WRC работят по автомобилите.

„Това е невероятно чувство. Благодарение на Манфред Щол за пореден път имам сигурно място зад волана на суперкар автомобил – коментира 24 годишният Бауманис. – В миналото точно в офиса на Stohl Group подписах договор с World RX Team Austria, а сега на същото място и със STARD. Имам големи планове за сезон 2017 и се чувствам изцяло подготвен.“

Двукратният европейски шампион Тимур Тимерзянов допълни: „Надявам се, че опитът ми и знанията, които натрупах, състезавайки се с коли на Манфред Щол, ще ми помогнат през новия сезон.  Очаквам с нетърпение сезон 2017.“

„През 2015 взех участие в World RX като пилот и веднага се влюбих в рали кроса – допълни Манфред Щол. – Затова ми се струва логично да превърна тази любов в бизнес. Рали кросът дава възможност на почти всеки тип пилот да се изяви, без значение дали е пистов или рали специалист.

„Нашият екип ще разполага с два автомобила Ford Fiesta RXS Evo 3, които са изцяло нова еволюция спрямо миналогодишната оптимизирана версия на World RX Team Austria.“

Така позициите на Тимерзянов и Бауманис в MJP Рейсинг са вече заето от Кевин Ериксон и двукратният шампион в DTM Тимо Шайдер.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.