14.07.2024

Марио Попов с нов спонсор за рали „Сливен“

Един от най-популярните рали пилоти от Сливен Марио Попов се завръща в националния рали шампионат след едногодишна пауза, като ще стартира в рали „Сливен” този уикенд. Марио отново ще се състезава с Ford Fiesta ST, а за домашния му старт той получи подкрепата Energysports – компания от родния му град за спортни и гаражни настилки. За предстоящото издание на рали „Сливен” Марио и екипът на Doctor Speed са направили някои промени по Fiesta-та му, които трябва да му спомогнат за по-добро класиране.

„Ще бъде интересно да видим как реагира автомобилът с новите характеристики. Започнахме работа по колата още в началото на февруари, но със сигурност няма да можем да използваме възможностите на колата на 100%, защото окачването и спирачките ни са стандартни – обясни Марио преди състезанието. – Ford Fiesta ST има огромен потенциал и с правилните компоненти и настройки, колата ще стане изключително конкурентна и бърза. Разбира се това несъмнено е обвързано с финанси и затова сме изключително благодарни на нашите рекламодатели, които ни се доверяват“ сподели Марио.

39-тото издание на рали „Сливен“ включва 11 скоростни етапа разделени в два състезателни дни (29-30 юни), като организаторите са се погрижили това да е може би най-тежкото издание на състезанието до момента.

И в това състезание Марио ще се състезава заедно и срещу по-малкия си брат Виторио, който стартира с Opel Corsa в група Е1. Негов навигатор ще е основателят на Doctor Speed доктор Христо Попов

В група Е1 за този уикенд са заявени 11 коли, като повече коли ще има само в най-популярния клас RC4, а това обещава интересна и оспорвана битка между екипажите.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.