14.07.2024

Маркес с полпозицията в Австралия, Роси 15-ти

Марк Маркес доминира в квалификацията на пистата „Остров Филип”, докато Валентино Роси ще стартира от най-лошата си позиция за последните пет години.

Маркес бе в своя собствена категория по време на квалификацията. Световният шампион изигра доста добре картите си изчаквайки да премине първата част от Q2. След като трасето изсъхна той сложи сликовите гуми девет минути преди краят на сесията записвайки време от 1 минута и 32.239 секунди.

Карл Кръчлоу отговори на постигнатото време от световният шампион с 1 минута и 31.555 секунди. Маркес не се поколеба и веднага постигна време от 1 минута и 30.189 секунди подсигурявайки първата стартова позиция за утрешната надпревара.

От трета позиция ще стартира Пол Еспаргаро, следван от брат си Алекс Еспаргаро.

Хорхе Лоренсо, който трябваше да преминава през Q1, не успя да се наложи с меките гуми изоставайки с 6 секунди. Пилотът на Ямаха ще стартира от дванадесета-та позиция.

46-valentino-rossi-ita_gp_7363-gallery_full_top_fullscreen

Валентино Роси ще стартира от петнадесета позиция, залагайки на нетипичен избор на гуми. Пилотът на Ямаха излезе от бокса в последните две минути от Q2, с предна гума за мокро и задна интермедиа. За съжаление обаче този риск не му помогна да подобри времената си записвайки най-лошата си квалификация от 2011-та насам.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.