14.07.2024

Марк Лийб: „Имаме недовършена работа в 6-те часа на САЩ“

Марк Лийб заедно с Нийл Яни и Ромейн Дюма (Порше номер 2)  ще вземат участие в „6-те часа на САЩ“ (17-18 Септември), като лидери в класирането през тази година. Триото има „незавършена работа“, след като през миналата година получиха повреда в електрониката на своя прототип изгубвайки всички шансове за титлата в шампионата.

„През 2014 и 2015, 919 Hybrid бе много конкурентен на трасето в Тексас – заяви Лийб. – За съжаление, през 2015 електрически проблем ни коства победата в това състезание и в по-късен етап и шанса за битката в шампионата. През 2014 също имахме проблеми, затова „6-те часа на САЩ” са недовършена работа за нас и през тази година искаме да се качим на подиума.“

Техните съотборници с Порше номер 1 пристигат на „Пистата на Америките“ с две последователни победи на „Нюрбургринг“ и Мексико, изпращайки в миналото един изключително лош старт на сезона. В първите три състезания от календара включително и Льо Ман триото на Марк Уебър, Брендън Хартли и Тимо Берхард не се представиха особено убедително, като сега се опитват да наваксат всячески изоставането си.

ap-1pf1jhvaw2111_mark_webber„Вероятно не сме толкова доминиращи, както през миналата година по същото време. Но екипажът с кола номер 1 иска да повтори миналогодишното си представяне на това трасе“, обясни Марк Уебър. – За пръв път пристигнах на това трасе, когато карах Формула 1. Болидите са една идея по-пъргави, особено в първия сектор. Голямата разлика с Формула 1 е че, нямаш огромното предизвикателство с трафика. Трасето е много взискателно и красиво, за разлика от Мексико тук можеш да разгърнеш пълния потенциал на колата.

„Тук имаме и нощно каране, което допринася за едно усещане в стил Льо Ман. Доста сериозен фактор е и променливите атмосферни условия, както и доста сериозните жеги.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.