14.07.2024

Мийк призна грешката си при катастрофата в Швеция

Пилотът на Ситроен в WRC Крис Мийк, пое пълна отговорност за инцидента по време на подготовката за рали „Швеция“ през миналия уикенд.

В предпоследното си минаване по трасето северноирландецът се заби в канавка, след което се обърна по таван. Според информация от Ситроен, няма големи щети по автомобила.

„Грешката беше моя – коментира Крис Мийк. – Спирах за завой, и влязох в канавката от вътрешната му страна и колата се обърна. Това е, инцидентът стана с много ниска скорост. Въпреки това денят мина добре за нас и постигнахме добър прогрес.

„Доволен съм от резултатите в подготовката ни за ралито. Ако инцидентът се беше случил по-рано през деня със сигурност екипът щеше да поправи колата за нула време и да продължим с тренировките. Затова правим тестове и такива неща се случват.“

Подготовката на екипа на Ситроен за рали „Швеция“ започна още от самото начало с проблеми, след като Крейг Брийн отнесе задницата на C3 WRC, като това стана ден преди сесията на Мийк.

На рали „Швеция“ Крис Мийк ще се опита да направи всичко възможно да запиша своите първи точки за сезона, след като отпадна на рали „Монте Карло“. Това означава, че той ще стартира сред последните WRC автомобили в Швеция, което може да му донесе огромно предимство с оглед предвижданите тежки валежи на сняг през състезателния уикенд.

„Много е трудно да преценим отсега кои условия на рали „Швеция“ ще са най-подходящи за нас – обясни Мийк. – Ако е заледено и има дори и малък слой сняг ще изпитваме проблеми, но ако е само сняг е вероятно да сме в добра позиция за атака.“

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.