23.07.2024

Мико Хирвонен за инцидента си в десетия етап на рали „Дакар“

Пилотът на X-Raid Mini Мико Хирвонен започна вчерашния ден на пета позиция в генералното класиране на рали „Дакар“. Още в самото начало на етапа двамата с Мишел Перен се изгубиха два пъти, пукнаха две гуми и после се появиха проблеми със скоростната кутия.

Освен това, финландецът се удари със състезателен камион и това повреди един от радиаторите на колата му. Все пак Хирвонен и Перин успяха да стигнат до бивака в Сан Хуан късно вечерта, но без преден капак на колата, който падна жертва заедно с радиатора.

„Имаше един камион, който ние следвахме от доста време, после този камион изпревари друг по-бавен, който от своя страна влезе в прахоляка на другия- коментира Мико Хирвонен. – Той намали скоростта, а аз още по-бавно, на втора предавка, и изведнъж той излезе от пътя и от прахоляка видях късно камиона пред него и набих спирачки, но се ударихме, макар и съвсем леко в задницата му.

„Скоростна ни кутия се счупи и не успях да дам на задна, за да се измъкна и да продължа напред. В прахоляка пилотът на камиона не ни видя и даде на задна, като така смачка предния ни капак заедно с радиатора.“

Хирвонен смята, че въпреки проблемите със скоростната кутия, той ще може да продължи в състезанието.

„Докато поправяхме радиатора изхвърлих предния капак защото беше счупен. Сега когато сложим нов капак всичко ще е наред, освен скоростната кутия, но ще я сменим.“

В края на деня Хирвонен и Перин изпаднаха на десета позиция в генералното с над пет часа и половина изоставяне спрямо Петерханзел/Котрет (Пежо).

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.