21.06.2024

Мик Шумахер връща германска компания във Формула 1

Германската финансова компания Deutsche Vermogensberatung, известна повече с абревиатурата си DVAG се завръща във Формула 1 благодарение на Мик Шумахер. DVAG или „спонсорът на Михаел Шумахер с непроизносимото име”, както беше известна фирмата извън Германия си тръгна от спорта след края на кариерата на 7-кратния световен шампион. И в края на 2012 година шефовете на базираната във Франкфурт на Майн компания потвърдиха, че няма да си търсят друго лице във Формула 1.

DVAG спонсорира Михаел от 1997 до края на 2012 като имаше запазено място на бейзболната му шапка, а малко по-късно се насочи към подпомагане на кариерата на Мик още докато той караше в малките формули. Във Формула 4 DVAG беше най-големият спонсор на Мик и присъстваше както на гащеризона му, така и на борда на болида му.

Естествено, DVAG подкрепяше Мик и във Формула 2, където той миналата година спечели титлата, а продължаването на сътрудничеството му с финансовата компания, вече във Формула 1, беше официално потвърдено вчера. Мик Шумахер ще дебютира в световния шампионат с тима на Haas F1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.