12.06.2024

М-Спорт показа Fiesta WRC 2017

Броени дни преди края на годината М-Спорт показаха своето ново рали оръжие за сезон 2017. Базиран на новото поколение Форд Фиеста, автомобилът на англичаните носи духа на група автомобилите от група Б, останали сред легендите на световния рали шампионат.

От М-Спорт твърдят, че колата е създадена от нулата с цел да бъдат постигнати възможно най-високите в позволените рамки показатели за механично сцепление, аеродинамика и мощност.

Автомобилът разполага с 380 конски сили и 450 Nm въртящ момент, осигурени от 1,6-литровият двигател с директно впръскване на Ford. 36-милиметровият рестриктор на турбото, който позволява по-високата мощност, допълнително доближава автомобила до легендите от 70-те.

33be818e-3844-4ed0-b56f-03380a58f795

Инженерите на М-Спорт за разработили и чисто нова секвенциална скоростна кутия, разполагаща с шест предавки, за смяната на които се грижи хидравлична система. Заедно с това колата е оборудвана с многодисков съединител, както и с активен среден диференциал, който осигурява много по-добро механично сцепление спрямо досегашните WRC автомобили.

Относно безопасността на екипажа от М-Спорт за използвали за изграждането на защитната клетка стомана тип Т45. Направени са и редица други промени по шасито, за да може то да издържа на сериозните натоварвания при удар.

Екипът на Малкълм Уилсън твърди, че е навъртял над 6000 тестови километра до днешна дата и през следващата седмица ще продължи с подготовката за рали „Монте Карло“, с което през януари стартира новият сезон в световния рали шампионат.

9f5406bc-982d-4a39-99ab-a1a26d51889f

„Новият автомобил успя да развълнува всички в екипа – заяви Малкълм Уилсън. – Те1 както и аз смятаме, че сме създали нещо невероятно. Дори и аз седнах зад волана на колата и мога да кажа с чиста съвест, че това е най-впечатляващият автомобил, който сме създавали досега.

„Новата кола е невероятна за каране, звучи уникално и изглежда направо сензационно. След като всички отбори започваме от едно и също ниво смятам, че сме създали един изключително конкурентен автомобил с доста сериозните шансове за постигане на победи.“

„В този проект е вложено невероятно количество усилия, страст и ентусиазъм – допълни главният инженер на M-Sport Крис Уилямс. – Създадохме колата от нулата и всеки елемент е внимателно анализиран, така че да получим най-иновативният рали автомобил.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.