12.06.2024

М-Спорт с оферта към Себастиен Ожие

Вече не е тайна за никого, че Малкълм Уилсън също ще се бори да привлече Себастиен Ожие в М-Спорт за следващия сезон в WRC.

Четирикратният световен шампион е може би най-голямата жертва на решението на Фолксваген да напусне WRC в края на сезона. За това всички погледи на шефовете на отборите са вперени във французина.

Според Уилсън, бъдещето на Ожие е в неговия отбор и разкри, че двамата вече са в преговори за евентуален договор.

„Убеден съм, че разполагаме с правилната кола за пета поредна титла за Ожие – обяснява Уилсън пред английското издание Autosport. – Не е тайна за никого, че Ожие за мен винаги е бил пилот номер едно.
„През 2011 година бяхме много близо до това да сключим сделка той да кара за нас и сега ще направя всичко възможно, този път да не ни избяга.”

От Autosport попитаха Уилсън дали има вече запланувани тестове на Ожие зад волана на Фиеста-та, а той отвърна така: „Това е тема, която вече сме дискутирали с него, но първо той трябва да се разбере с Фолксваген за раздялата им и при първа възможност да тества нашата кола.”

Уилсън призна още, че новината за напускането на Фолксваген забавя избора му на пилоти за следващия сезон, като обявяването на пилотите на M-Sport за 2017 трябваше да стане факт следващата седмица.

Според очакванията От Танак и Ерик Камили трябва да са в тима на Уилсън, докато Елфин Еванс също ще седне зад волана на Фиеста WRC 2017, но в отбора на DMACK.

„Със сигурност, вече имаме доста за какво да говорим относно това кой с каква кола ще е догодина – обяснява Уилсън. – Ние трябваше да представим нашите пилоти през следващата седмица, но засега това се отлага.

„Няма спор, че това, което се случи в сряда е доста тъжно за нашия спорт. Усилията, хвърлени от Фолксваген да създадат и развият Polo WRC, както и успехите на тима, са невероятни. Всички ние трябва да сме им благодарни, защото те бяха от ключово значение за развитието на спорта.

„С новината за тяхното излизане от световния рали шампионат, се появи една нова възможност и ние трябва да се възползваме от нея.

„Трябва да предложим правилната оферта, за да привлечем Себ и Жулиен Инграсия при нас, за да създадем шампионска комбинация.”

От Autosport са на мнение, че Уилсън има най-голям шанс да привлече Ожие и прогнозират, че заявката му за участие в рали „Монте Карло” през януари, ще изглежда така:

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Red Bull Ford M-Sport World Rally Team Fiesta RS WRC)

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.