23.07.2024

Навигаторката на Мутон пострада в катастрофа

Легендарната навигаторка Фабриция Понс пострада в тежка катастрофа по време на тестове тази седмица. Понс се нареди сред големите рали звезди в началото на 80-те години като навигаторка на Мишел Мутон, а по-късно кара и с Пиеро Лиати. Понс има пет победи в световния рали шампионат – 4 с Мутон и една с Лиати.

Инцидентът е станал в сряда, като Понс е работила с Алберто Батистоли, който планира да кара този сезон с два автомобила Skofa Fabia R5.

В първия тестов ден близо до Венето Батистоли и Понс са записали над 100 километра, но вторият (сряда) приключва още сутринта след тежка катастрофа, при която пилотът губи управлението на автомобила, след като той попада в дълбока неравност на пътя точно преди спирането за завой. При последвалия тежък удар Понс е пострадала по-сериозно – тя е със счупено рамо, както и с още няколко контузии. Алберто Батистоли също е с контузии, като и двамата веднага са били откарани в близка болница.

Вчера стана ясно, че на Понс й предстоят две операции – на ключицата и на единия глезен, като лекарите планират да ги извършат едновременно.

„Благодаря на всички, които ми писаха и ми пожелаха бързо възстановяване, състезанията скоро ще стартират отново и аз ще съм там”, написа в социалните мрежи Фабриция.

Снимки: rallysport.it

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.