26.05.2024

Наистина ли Алонсо преговаря с Ferrari?

Фернандо Алонсо

Според испанското издание Diario Gol, Фернандо Алонсо и Ferrari са започнали преговори за завръщането на испанеца в Маранело, като това трябва да стане още през 2019 година. Фернандо прекара 5 години в италианския тим в неуспешно преследване на третата му световна титла и накрая се договори да бъде освободен предсрочно, а на мястото му за сезон 2015 дойде Себастиан Фетел.

Източниците на Diario Gol твърдят, че още по време на Гран при на Испания в Барселона, част от преговорите са били и конкретни условия относно бъдещата съвместна работа на Алонсо с италианците. Архитект на тази грандиозна, макар и засега съмнителна сделка е мениджърът на Алонсо Флавио Бриаторе.

Засега обаче италианците не са показали, че са готови да се откажат от Фетел, защото сте наясно, че Фернандо няма как да се върне в Маранело на мястото на Кими Райконен, нали?

В същото време отделни източници от Скудерията все по-настойчиво посочват, че търпението на шефовете, разбирай Серджо Маркионе относно грешките на германеца е на изчерпване, а освен това Себ е наложил вето на възможността втората кола на тима да се кара от друг пилот освен от Райконен. Което означава, че трансферът на Дениъл Рикардо във Ferrari докато Фетел е там, е почти невъзможен.

Според непотвърдена информация, големите шефове на Ferrari, пак разбирай Маркионе, били убедени, че този сезон Фетел и Кими разполагат с кола, с която да печелят срещу Mercedes, но след силното начало на сезона, световните шампиони си върнаха инициативата, а Себ не се е качвал на подиума от Бахрейн насам, където втората си победа в първите две състезания за годината.

В същото време Алонсо отново е разочарован от прогреса на McLaren тъй като и с моторите на Renault, британският тим остава далеч от челото на колоната. И испанецът призна, че проблемите сега се крият в шасито на McLaren, тъй като Red Bull вече записа победа с двигателя на Renault.

Алонсо и McLaren очакват отново да са в зоната на точките, но надеждите на испанеца бяха да може да се бори за подиуми на по-бавните трасета. А миналата година пилотите на Ferrari доминираха в Монте Карло.

Засега информацията за завръщането на Алонсо в Маранело изглежда като смел и пожелателен слух. Но не забравяйте две неща. Първо, във Формула 1 няма невъзможни неща. И второ, днес Ferrari е доста по-различен тим от онзи, който испанецът напусна в края на 2014.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.