12.06.2024

Най-после конкуренция за Миро Ангелов

Списъкът със заявки за 51-ото издание на рали „България” (14-16 май) обещава силна конкуренция на националните шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo), като за първи път у нас се събират 7 автомобила версия R5/Rally2. Също така за първи път ще гледаме по нашите отсечки Citroen C3 Rally2 и Hyundai i20 NG R5. Надяваме се, че тези заявки ще доведат до интересна битка в челото и повече емоции за феновете по етапите.

С рали „България“, което не се проведе миналата година, стартира и националният рали шампионат, а и тази година състезанието е кръг от ERT.

Както и се очакваше, другите екипажи с R5 коли идват от Румъния и Турция. От северната ни съседка идват ветеранът Дан Гъртофан (Skoda), Кристиан Долофан (Citroen) и Енис Ариф (Skoda), който ще стартира с добре познатата у нас навигаторка Кармен Поенару – тя се състезаваше преди време с европейската шампионка Екатерина Стратиева.

От Турция са заявките на Угур Сойлу (Skoda), Еркан Гурал (Hyundai) и на вече добре познатия у нас Мустафа Чакал (Hyundai).

Феновете ще могат да гледат и екипажи, разчитащи на класическите автомобили от група N – Mitsubishi и Subaru. Групата се води от бившите шампиони на България Георги Василев и Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX) и шуменския екипаж Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo IX). Тук също има по един румънски и турски екипаж. Синът на Дан Гъртофан – Андрей – е подал заявка със Subaru Impreza N15, а Бугра Чан Килич – с Lancer Evo 9.

Много оспорвана битка се очертава и в най-популярния клас в Европа – RC4. Тук са заявени Денис Станчовски/Явор Брънков (Peugeot 208 R2), Антон Титов/Динко Георгиев (Peugeot 208 R2), Даниел Попов/Ангел Башкехайов (Peugeot 208 Rally4), Дилян Станков/Дилян Дженков (Peugeot 208 R2), Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Peugeot 208 R2), Христо Атанасов/Марин Иванов (Citroen C2), Николай Кортелов/Васил Георгиев (Citroen C2) и др. Ще е интересно да се види дали чуждестранните екипажи ще успеят да се противопоставят на най-бързите български пилоти в тази категория.

И естествено, не пропускайте по отсечките и автомобилите от група Е1, на която ние от autosport.bg сме големи фенове и колкото и нескромно да звучи – имаме принос за нейното раждане.

Списъкът със заявки може да видите тук, а тук е часовият график на най-голямото наше рали – „България”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.