21.05.2024

Никой не иска Верстапен за съотборник

В бъдеще Макс Верстапен ще има по-големи проблеми и от Фернандо Алонсо, за да си намери място в силен отбор във Формула 1, тъй като пилотите, които вече имат световни титли, не го искат за съотборник. Сега Макс не си търси нов тим, тъй като миналата година преподписа с Red Bull, а след напускането на Дениъл Рикардо в края на този сезон ще е безспорният №1. И поне в началото на следващата година едва ли може да очаква сериозна съпротива от страна на новия си съотборник Пиер Гасли.

Но според непотвърдена информация, в договора на Макс има клауза, която му позволява да напусне в края на следващия сезон, ако новият доставчик на мотори на тима Honda не се представи достатъчно добре.

Но въпросът е къде ще отиде за 2020 година Макс?

Според бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстън, нито Люис Хамилтън, нито Себастиан Фетел ще го искат за съотборник.

„Не мисля, че някой от световните шампиони ще иска Макс в своя отбор – обясни Бърни, като правим уговорката, че той не е особено надежден източник на достоверна информация. – Мисля, че на Макс ще му е по-трудно да си намери място в голям отбор, дори в сравнение с Алонсо.

„Не мисля, че Ferrari или Mercedes ще го посрещнат с отворени обятия.

„Никой няма да се зарадва на възможността да му е съотборник… забравяме статута на първи и втори пилот. Просто си представи, че ти си първият пилот на тима и ти кажат: „Верстапен ще кара другата ни кола”. Тогава става съвсем различно.

„Себастиан няма да го иска, Люис също няма да иска да кара с него.”

Бърни говори пред бившия световен шампион във Формула 1 Нико Розберг, който го интервюира за подкаста си Beyond Victory.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.