14.07.2024

Нов расистки скандал в НАСКАР

През уикенда си припомнихме за отнетата победа на Уендъл Скот от 1963 година и началото на новата седмица донесе свеж расистки скандал в НАСКАР. Този път потърпевш е единственият чернокож пилот в елитната дивизия на шампионата Бъба Уолъс – рано тази сутрин наше време в бокса на пилота с 43 е бил открит клуп на бесилка, като тези използвани за линч от расистите в южните щати.

Информацията беше потвърдена официално от НАСКАР, като шефовете на шампионата обявиха, че веднага е започнало разследване на инцидента на овала в Таладега, където снощното състезание беше отложено за днес заради лошо време.

Уолъс подкрепя движението Black Lives Matter в Щатите, а наскоро НАСКАР забрани използването на флага на Конфедерацията по време на стартове от шампионата.

Шефовете на надпреварата обявиха, че когато виновните бъдат разкрити, те ще бъдат „отстранени от спорта”.

Заради ограниченията в битката с разпространението на коронавируса в Щатите, по време на състезателните уикенди в НАСКАР достъп до боксовете имат само членове на отбори, служители на пистата и такива, отговарящи за безопасността, както и официални представители на НАСКАР, което означава, че търсенето на виновните ще е сред по-ограничен кръг заподозрени.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.