30.05.2024

Нювил: Мартин остава и за рали „Арктик”

Тиери Нювил планира да кара поне още едно рали с новия си навигатор Мартин Видеге – снежното „Арктик Финландия” в края на февруари. Това заяви белгиецът, след като двамата завършиха трети в рали „Монте Карло” – първото състезание на Мартин в световния шампионат с WRC автомобил.

Преди 10 дни Нювил научи, че дългогодишният му навигатор Никола Жилсул се отказва да кара с него и в началото на тази седмица избра Видеге за негов заместник – Мартин е правил записките за помощния екипаж на Нювил и е карал в 19 ралита от световния шампионат, но в WRC2.

„Този уикенд Мартин се представи впечатляващо, остана спокоен и винаги контролираше ситуациите, в които се оказахме – обясни Нювил. – Работата му в колата също беше впечатляваща, като се имат предвид трудностите в рали „Монте Карло”, така че определено ще караме заедно и в следващото състезание и надявам се – през целия сезон.”

Преди старта Нювил потвърди Видеге само за „Монте Карло”, сега идва ред и на снежната надпревара с център Рованиеми.

Нювил оцени най-високо представянето на Мартин в петък и събота сутринта, когато отсечките се караха на тъмно, а информацията от помощните екипажи вече не беше актуална, тъй като условията по етапите се бяха променили сериозно – основно по отношение на температурата и състоянието на заледените и заснежени пътища в Алпите около Гап.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.