23.06.2024

Нювил падна от мост в Корсика

Звездите на Hyundai Тиери Нювил и Никола Жилсул се отърваха невредими в тежка катастрофа по време на тестове за предстоящото рали „Корсика” (5-8 април). Двамата излетяха от мост и се приземиха в плитка река близо до Лингуизета, град на около 50 километра южно от центъра на ралито Бастиа.

Предполага се, че инцидентът е станал на излизане от ляв завой, който извежда на моста и колата е паднала от няколко метра в най-плитката част на реката, като Hyundai-ът i20 WRC, каран от Нювил и Жилсул е получил сериозни поражение в предната и задната част.

Говорител на тима потвърди, че двамата са невредими, но инцидентът, станал в късния следобед е прекратил предсрочно програмата на Нювил за еднодневния тест преди 4-я кръг от сезона в WRC.

Тестовете на Андреас Микелсен и Дани Сордо бяха по-рано тази седмица, така че катастрофата на Нювил няма да попречи на подготовката на тима на Hyundai за рали „Корсика”, увериха от тима.

Миналата година точно Нювил триумфира в едно от най-трудните асфалтови ралита в историята на световния шампионат – „Корсика“, което се провежда на едноименния френски остров.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.