21.05.2024

Ожие катастрофира на тестове за „Монте Карло“

Световните шампиони Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия са катастрофирали по време на тестове за рали „Монте Карло” (21-24 януари). Информацията все още не е потвърдена официално от тима.

Според френски медии, Инграсия е бил откаран с линейка в близка болница за допълнителни медицински прегледи, като се твърди, че е без наранявания.

Няколко часа по-късно Инграсия коментира инцидентът, който е станал с висока скорост.

„Отсякохме няколко дървета, за което много съжалявам – написа в социалните мрежи навигаторът. – Може би два дни ще ходя като зомби, но няма никакво съмнение, че другата седмица ще стартираме в рали „Монте Карло“. Благодаря за окуражаващите съобщения.“

Днес трябваше да е вторият тестови ден на Ожие и Инграсия преди началото на сезона.

В хода на първите изпитания преди началото на сезон 2021, който бележи завръщането на Pirelli като доставчик на гуми на отборите в световния рали шампионат, отборите се оплакаха от твърде дълбок пресен сняг. В първите дни на новата година обаче се оказа, че на тестовите трасета има много замръзнал асфалт и лед, но по-малко сняг, което наложи допълнителни изпитания на пътчета, които са сериозно заснежени.

Организаторите на рали „Монте Карло” на два пъти променяха маршрута му – скъсяване и отпадане на отсечки, за да успеят да се вместят в ограниченията и вечерния час, наложени от френските власти в битката с разпространението на коронавируса.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.