14.07.2024

Ожие може да остане и догодина

6-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие може да отложи пенсионирането си и да кара и догодина в WRC. Французинът още не е решил, но потвърди пред dirtfish.com, че има такава възможност.

Сезон 2020 в световния рали шампионат понесе тежки поражения от пандемията от коронавирус и беше спрян след първите три ралита, като можем да очакваме подновяването му в края на лятото, най-вероятно с пет старта в Европа.

В края на 2018 Ожие подписа 2-годишен договор със Citroen и обяви, че това ще е последният му контракт в WRC и след края на сезон 2020 ще се оттегли от спорта. В края на миналата година обаче дойде изтеглянето на Citroen от WRC, а Ожие подписа с Toyota и заяви, че не е променил мнението си и договорът му с Томи Макинен е за една година.

„Разбира се, не съм очаквал, че ще завърша кариерата си със сезон като настоящия – обясни 36-годишният пилот. – Искам да видя какво ще се случи тази година, но ако сезонът бъде съкратен наполовина или нещо подобно, със сигурност ще обмисля възможността да карам още една година.”

Ожие потвърди, че все още не е започнал преговори с Toyota за нов договор или пък си е търсил нов отбор.

Макинен вече заяви малко след началото на сезон 2020, че полага усилия да убеди Ожие да остане и за 2021.

„Имам усещането, че ако успеем да осигурим на Себ достатъчно добра кола, за да продължи да побеждава, да запази мотивацията и може би той ще реши да остане”, обясни през февруари Макинен.

След първите три ралита тази година Ожие е начело в класирането с 62 точки като спечели в Мексико, а преди това започна сезона с второ място в Монте Карло и 4-о в Швеция.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.