18.04.2024

Ожие остава в Toyota

6-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие ще кара и догодина за Toyota в WRC, обяви днес тимът. Французинът има шанс за седма титла, но е в ролята на преследвач на съотборника си Елфин Еванс, а до края на сезона остава едно рали – „Монца” (3-6 декември).

Французинът беше обявил, че ще се оттегли от спорта в края на 2020 г., като направи това изявление още докато беше пилот на Citroen и това трябваше да стане с края на контракта му с тима.

Но сривът в представянето на Citroen, конфликтите на Себ с отбора и последвалото изтегляне на компанията от спорта принудиха пилота да си търси нов тим и за 2020 той подписа с Toyota. Тази година обаче сезонът пострада много сериозно от коронавирус пандемията, като паднаха много ралита и в крайна сметка шампионът ще бъде излъчен след 7 състезания.

При подновяването на сезона Ожие призна, че обмисля да кара още една година, за да може последният му сезон да е „нормален”, а шефът на тима Томи Макинен обясни, че полага сериозни усилия, за да убеди французина да остане за още една година. И явно е успял, тъй като днес официално беше обявен новият 1-годишен договор на Ожие.

В първото си състезание с Yaris WRC Ожие завърши втори в рали „Монте Карло”, а в третото състезание за годината – „Мексико” взе и първата си победа като пилот на Toyota.

Преди последния старт за 2020 г. Ожие изостава на 14 т. от Еванс в битката за световната титла.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.