12.06.2024

Ожие повежда след първият ден от рали Корсика

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия направиха едно изключително представяне във вчеращният първи ден от рали Корсика.

Двамата взеха и четирите етапни победи на изключително техничните трасета завършвайки деня с актив от 44 секунди пред Тиери Ньовил/Николас Жилсул.

Под синьо небе и високи температури, които изискват внимателна работа с гуми и спирачки, Ожие заложи на сигурно темпо през първите две минавания. Въпреки това той успя да излезе на чело с 14.7 секунди, двете етапни победи поставиха французина в доминираща позиция в средата на деня.

„Не направихме грешки, денят бе тежък и приятен – заяви Себастиан Ожие. На истина се насладих на красивите етапи и време. Всичко си бе на мястото за да се насладим на един хубав рали ден.“

Проблеми с управлението при сутрешните минавания не позволиха на Ньовил да покаже всичко от себе си. С подобрен баланс следобед белгиецът бе доволен, но  в последният етап за деня прегря гумите, което му коства значително време.

WRC Rally France 2016

Яри-Мати Латвала и Мика Антила завършиха вчерашният ден на трета позиция с пасив от 14.0 секунди зад Ньовил. Смесица от проблеми с настройките на окачването и прекалено внимателното темпо на финландецът го свалиха на седмата позиция в сутрешните минавания.  Следобед Латвала успя да настрои автомобилът си и се изкачи на третата позиция с 1.3 секунди актив пред Андреас Микелсен. Проблемите на норвежецът основно бяха физически, след като левият му крак се схвана поради вибрациите от педалът на спирачките на неговото Polo R WRC.

Крейг Брийн и Хейдън Падън затварят челната шестица. Брийн успя да завърши първият ден от рали Корсика без проблеми, за разлика от Падън. Кивито имаше проблеми с записките си при първите минавания, но двете спукани гуми го слагат на 7.5 секунди зад ирландският пилот на Citroen.

20160111182

По време на сутрешните минавания, най-големият съперник на Ожие бе Крис Мийк. Великобританецът бе на втора позиция, но спирането заради смяна на  спукана гума при второто минаване през почти 50 километровият етап, го изпрати на единадесета позиция в краят на деня.

След пренощуване в Бастиа на екипажите днес им предстоят 169.04 километра на изключително технични отсечки. Първият етап стартира в 10:22 ч.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.