22.06.2024

Ожие преговаря с Toyota да кара в Льо Ман

7-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие преговаря с Toyota, за да участва в отделни състезания от световния шампионат за издръжливост (WEC), включително и в „24 часа на Льо Ман”. Информацията за тези преговори беше потвърдена от самия пилот, както и от техническия директор на Toyota в WEC Паскал Васлон.

Ожие е твърдо решен да сложи край на кариерата си на пилот с пълна програма в WRC след финала на настоящия сезон в ралитата. Французинът има 7 световни титли – 4 с VW, 2 с M-Sport и 1 с Toyota, а тази година е начело в класирането със сериозен аванс пет кръга преди края на сезона. Себ потвърди това си решение на няколко пъти, но направи уговорката, че и догодина може да участва в отделни ралита, за да подсили Toyota.

Според Васлон Ожие вече е получил представа за възможностите на новия хиперавтомобил на Toyota за WEC, но само на симулатора на тима.

В това отношение Ожие върви по стъпките на сънародника си Себастиен Льоб. 9-кратният световен рали шампион вече има две участия в Льо Ман. През 2006 година Льоб кара за тима на Анри Пескароло и екипажът, от който той беше част, завърши на 2-о място. Льоб, Франк Монтани и Ерик Елари финишираха на 4 обиколки след победителите Франк Биела, Марко Вернер и Емануеле Пиро (Audi).

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.