16.06.2024

Ожие ще тества Ford Fiesta WRC 2017

Себастиен Ожие ще тества новата кола на M-Sport

4-кратният световен шампион Себастиен Ожие ще направи тестове на новия автомобил на M-Sport за следващия сезон във WRC – Ford Fiesta RS WRC 2017. Новината съобщи босът на M-Sport Малкълм Уилсън, който уточни, че тестовете ще се проведат след рали „Австралия”, което е този уикенд и е последен старт от шампионата на планетата за сезон 2016.

Уилсън обясни, че тестът е бил договорен, след като той и тимът са изпълнили всички изисквания и „гаранции”, което е поискал Ожие.

Източници от тима твърдят, че Уилсън е направил „сериозни инвестиции”, за да постигне прогрес в преговорите с Ожие за догодина и е обяснил, че това е „възможността на живота му”.

Volkswagen обяви, че прекратява програмата си в световния рали шампионат в края на 2016 година.

Тримата пилоти на тима Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен остават без отбор за догодина, а Уилсън реагира най-бързо на новината като отложи избора си на пилоти за догодина и обяви, че е направил оферта на Ожие за сезон 2017.

Предполага се, че ако Уилсън и Ожие се договорят, контрактът на французина ще е за един сезон, тъй като се смята, че той търси по-перспективен отбор, който разполага със заводска подкрепа.

Наскоро се появиха слухове, че основният спонсор на VW във WRC Red Bull може да откупи цялата рали програма на компанията, но засега те не са потвърдени.

Отделно от това обаче се очаква, че новата кола на VW – Polo R WRC 2017 ще получи хомологация за следващия сезон, въпреки че германската компания обяви, че спира и този проект заради изтеглянето си от шампионата.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.