15.06.2024

Ожие: WRC календарът е интелигентно подреден

Календарът на световния рали шампионат за 2021 година предвижда почти два месеца пауза между рали „Арктик Финландия” и дебюта на „Хърватия” в първенството на планетата. До асфалтовия старт в Загреб остава един месец и идеята е това време да се използва като буфер по отношение на коронавирус пандемията.

Миналата година световният шампион Себастиен Ожие критикува много остро ФИА и промоутъра на WRC за работата им по време на пандемията, но сега французинът даде висока оценка на календара.

„Смятам, че WRC календарът е интелигентно подреден и тази пауза идва в подходящия момент, за да може да се подобри ситуацията с ограничаването на коронавируса – обясни Ожие. – Ситуацията се променя в цял свят, но ще е страхотно ако в един момент феновете могат да се върнат по отсечките.

„Сега се наслаждавам на времето със семейството ми. Не е възможно да се пътува или да се ходи на почивка, така че това е идеалният момент да си прекарваме добре у дома.”

Ожие призна, че няма много информация за рали „Хърватия”, но се надява това да се промени на предстоящия тест за ралито.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.