15.06.2024

Опаковка на сандвич извадила Алонсо от състезанието

Завръщането на Фернандо Алонсо във Формула 1 приключи предсрочно, след като той отпадна от Гран при на Бахрейн вчера. Причината се оказа прегрели задни спирачки, а проблемът е бил причинен от опаковка от сандвич, засмукана от едната въздушна кутия на задните му спирачки.

„След първото спиране в бокса на Фернандо се появи малък проблем в колата му, което наложи да намалим леко темпото му. След втория бокс се оказа, че опаковка от сандвич е влетяла във въздушната кутия на задната дясна спирачка. Това доведе до много висока температура, спирачната система дефектира и ние го извадихме от състезанието, тъй като беше опасно да остане на пистата. Много лош късмет за Фернандо, като се има предвид колко силно се представи той”, обясни изпълнителният директор на Alpine Марчин Будковски.

Испанецът се класира в топ 10 в квалификацията и преди повредата вървеше твърдо в зоната на точките.

След финала двукратният световен шампион обясни, че все още не е „готов на 100 процента”, както и че той и А521 имат сериозен потенциал за развитие в хода на сезона.

Освен това Алонсо поясни и едно свое изказване пред ВВС. Испанецът бе цитиран да казва, че е по-добър пилот от Люис Хамилтън, Макс Верстапен и Себастиан Фетел. Фернандо каза, че е не разбрал въпроса и всъщност е искал да обясни, че сега е по-добър пилот в сравнение с 2018-а, когато за последно кара във Формула 1.

„До повредата се получи добро състезание – коментира Алонсо. – Участвах в хубави битки. Някои ги спечелихме, в други ни изпревариха. Но трябва да намеря още темпо в мен, да съм по-уверен, да измъкна повече от колата, от спирачките, да се справям по-добре със старта.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.