22.06.2024

Отиде си „Кралицата на „Нюрбургринг”

На 51 години почина Сабине Шмиц, бивш автомобилен състезател, водещ на Top Gear и победителка в „24 часа на „Нюрбургринг”. Миналата година германката призна, че през 2017-а лекарите са й открили рак.

Шмиц има две победи в „24 часа на „Нюрбургринг” – през 1996 и 1997 с BMW M3, а титлата й „Кралицата на „Нюрбургринг” е признание за скоростта й и познаването на най-трудната писта в света. Сега „Зеления ад” е с дължина 20 км, а Шмиц е навъртяла над 20 000 обиколки на него, включително и като пилот на популярното „състезателно такси” – BMW M5.

През 2016 Сабине пое ролята на водещ в Top Gear, заедно с Крис Харис след напускането на Джеръми Кларксън и компания, а феновете извън Великобритания побързаха да отбележат, че популярното тв шоу най-после има водещи, които наистина могат да карат, а не само да говорят.

Видеото по-долу показва атаката на Шмиц в едно от състезанията от VLN-сериите, базирани на „Нюрбургринг”, като тя кара 911 GT3 R и за една обиколка успява да изпревари всичките си съперници, въпреки че стартира доста назад…

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.