22.06.2024

Отмениха квалификацията на Moto GP в Катар

Организаторите и ръководните лица на FIM (Световна федерация по мотоциклетизъм) решиха да отменян последната свободна тренировка и квалификациите поради невъзможността на трасето да бъде отводнено.

По ирония на съдбата на катарската писта не разполага с достатъчно добра дренажна система, което причини натрупването на големи количества вода на ключови места. Няколко часа се бориха организаторите за да премахнат локвите, но в крайна сметка не успяха да се справят с положението.Това принуди официалните лица на FIM да отменят всички предвидени за днес сесии в категориите Moto3, Moto2 и Moto GP.

Cancelled First Asia Talent Cup Race at Qatar

Unfortunately first Asia Talent Cup Race at Qatar was cancelled due to weather conditions! 🌧☔️

Find out more! 🎥👇

Публикувахте от Asia Talent Cup в 25 март 2017 г.

 

Стартовият ред и в трите категории ще бъде определен от успешно проведените по-рано тренировъчни сесии. Така новото попълнение на Ямаха Маверик Винялес ще стартира от първа позиция с оглед представянето си до момента на катарското трасе. Пилотът на Сузуки Андреа Ианоне ще стартира от втора позиция следван от Марк Маркес с Хонда.

Големите губещи са Валентино Роси стартирайки от десета позиция и Хорхе Лоренсо, който в дебютното си състезание за отборът на Дукати ще трябва да стартира от дванадесетата позиция. Утре Гран при на Катар ще започне в 17:00 ч. българско време.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.