12.06.2024

Отмениха рали „Ипр“

Рали „Ипр“ (19-22 ноември), което трябваше да дебютира в световния рали шампионат тази година, днес беше официално отменено.
Причината е нарастването на заразените с коронавирус в Белгия в последните седмици. Организаторът на ралито – Club Superstage, потвърди днес, че до отмяната на асфалтовата надпревара се е стигнало след указание от страна на местните власти.

Нарастването на заразените и болните от коронавирус в Белгия доведе и до нови ограничителни мерки в страната, които бяха потвърдени на заседанието на Консултативния съвет, за което вчера писахме.

„Винаги сме подкрепяли напълно рали „Ипр“, но този път не можем да позволим провеждането му – заяви Емили Талп, кмет на град Ипр. – Взехме това решение след консултации с губурнатора на Западна Фландрия и кметовете на околните общини.“

Ян Хуге от Club Superstage заяви, че организаторите на ралито напълно разбират решението на местните власти.

„В момента, здравето на хората, на медицинските служители, на нашите служители и доброволци, на участниците в ралито и на феновете, е най-важно – обясни той. – Ние следихме внимателно кризата с коронавируса и постоянно поддържахме връзка с местната власт. За съжаление, заразените продължават да се увеличават драматично. Здравето и животът на хората са по-важни от състезанието.“

След отмяната на „Ипр“ до края на сезон 2020 в WRC остава само още едно състезание – новият кръг „Монца“, който трябва да се проведе от 4 до 6 декември.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.