26.05.2024

От ФИА настояват за промени по Yaris WRC преди рали „Швеция“

Оказва се, че новият автомобил на Тойота се намира точно на границата на новите правила в WRC. Колата на тима, воден от  Томи Макинен не отговаря на две от изискванията на ФИА, въведени за хомологацията на новите WRC автомобили.

Още преди старта на рали „Монте Карло“ финландски медии спекулираха, че Yaris WRC не е успял да премине през техническия преглед . По-късно самият Томи Макинен коментира тази новина като „зловредни измислици“.

В крайна сметка се оказва, че екипът на финландската звезда е получил разрешение да вземе участие в рали „Монте Карло“, но от ФИА не са одобрили някои от техническите решения на тима в Yaris WRC. По време на техническия преглед официалните лица са открили две нарушения, несъответстващи с новите разпоредби, свързвани с окачването и турбото.

Има вероятност за рали „Швеция“ от Тойота да променят горните точки за захващане на задните амортисьори, тъй като се е оказало, че разстоянието между шасито и задното окачване е било прекалено голямо.

Заедно с това, от ФИА са дали срок до рали „Мексико“, на екипа на Макинен, за да промени клапите на турбото, които са изработени от неразрешен материал.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.