21.05.2024

Официално: Нювил за още 3 години в Hyundai

Информацията, появила се още по време на рали „Германия”, че асът на Hyundai Тиери Нювил ще остане в тима за още 3 години, беше официално потвърдена вчера преди началото на рали „Турция”.

30-годишният белгиец е начело в класирането в световния рали шампионат, а новият му договор поставя началото на поредицата очаквани нови сделки, които трябва да оформят разпределението на пилотите по заводските отбори за следващия сезон.

Нювил донесе на Hyundai първата победа в световния шампионат – в рали „Германия” през 2014, като това беше първият му сезон в тима, а оттогава насам той е сред най-сериозните съперници на Себастиен Ожие за световната титла.

Още преди месец от Hyundai неофициално потвърдиха, че договорът на Тиери е на практика осигурен, като запазването на белгиеца в тима беше приоритет №1 на шефа на отбора Мишел Нандан.

С оглед на това, че оставането на Нювил в Hyundai се очакваше, то той не влизаше в сметките на анализаторите за размествания на трансферния пазар, които тепърва предстоят.

В Турция се появи информация, че Себастиен Ожие е по-близо от всякога до завръщане в Citroen за догодина, като се очаква, че световният шампион ще реши бъдещето си до края на следващата седмица.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.