22.06.2024

Официално: Сайнц в McLaren

Карлос Сайнц ще смени Фернандо Алонсо в тима на McLaren във Формула 1, обяви днес отборът, а пилотът се похвали в Twitter. Двукратният световен шампион обяви тази седмица, че напуска Формула 1 в края на годината, а Сайнц беше фаворит №1 за мястото му.

Карлос и мениджмънтът му се справиха отлично с трудната ситуация, в която той изпадна през 2018 година. Тъй като имаше дългосрочен договор с Red Bull, той кара тази година под наем в Renault, но там решиха да привлекат Дениъл Рикардо.

В същото време стана ясно, че Red Bull има опция да задържи Сайнц, но тя трябва да бъде упражнена до края на септември. Сайнц даде да се разбере, че няма да се върне в Toro Rosso, а се предполага, че Макс Верстапен и обкръжението му са били против наемането на Карлос с когото бяха съотборници в Toro Rosso.

Днес стана ясно, че Сайнц е бил освободен от ангажиментите му към Red Bull, а договорът му с McLaren е „многогодишен”, както поясниха от тима.

Все още не се знае кой ще кара другата кола на McLaren догодина, тъй като Щофел Вандоорн се представя под очакванията тази година и има реален шанс да бъде освободен.

Развръзката със Сайнц ще отвори вратите към Red Bull на Пиер Гасли, който тази година кара за Toro Rosso и е най-вероятният съотборник на Верстапен догодина.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.